Det här är en topplista med bra badplatser i Östra Tommarp. Du kan hjälpa till att göra listan bättre genom att rösta på dina favorit-ställen!
2 Hammenhögsbadet
1+
bilder
bilder
Precis som ett utebad skall vara, inte bara för att det var här jag hängde mina första sommarlov. Hopptorn och bra gröna ytor.
6 Smedstorpsbadet
4+
bilder
bilder
Jätte fint och mysigt ställe att bada på. Varmt i vattnet. Mycket för barn att göra där också
7 Kalkugnen
10+
bilder
bilder
Kalkugnen finns en knapp km sydväst om kyrkan, i närheten av de gamla stenbrotten. I sin nuvarande form byggdes den omkring 1862.I den konformade ugnen, vilken eldades underifrån, har kalksten bränts liggande skift om skift med bränsle. Senast skedde detta omkring 1907. Kalk har på enklare sätt bränts i Tommarp alltsedan medeltiden. Den hanteringen torde vara en av våra äldsta ”industrier”.Limåkern (marken där man bröt kalksten) nämndes redan på 1400-talet.Tomarpskalken gav ett något gulaktigt bruk, vilket man ofta ser i Österlens kyrkor.
8 Stenshuvud havsbad
9+
bilder
bilder
Bättre än jag trodde. Trevligt vatten och strand. Svårt att hitta parkering och en promenad till stranden (särskilt med små barn)
13 Korsavadshallen
10+
bilder
bilder
Lugnt o fint. Gillar det inte är kanter, mindre skvättande. Bra att det finns bås man kan om man vill byta om i själv och att det även finns en dusch till de sin inte vill duscha ihop med alla andra.
Bra öppettider, trevlig personal, trevlig hall. Det saknas dock trampoliner och sånt för den som önskar.
16 Gyllebo sjö
10+
bilder
bilder
Här har man badat många gånger - från april långt in på hösten. Ett trevlig liten badplats vid en fin insjö. Kiosk på sommaren som bemannades av skolelever, ett byalag som sliter och står i. Vacker runda runt sjön - ca 5 km. Går att hyra båt och fiska mm.
18 Tommarps kloster
7+
bilder
bilder
Tommarps kloster var ett kloster i Premonstratensorden.Klostret grundades av biskop Eskil 1155 och hade en stor betydelse för omlandet under tidig medeltid. Vid reformationen lades klostret i ruiner.Under 2005 inför klostrets 850-årsjubileum, startades arkeologiska utgrävningar på platsen under ledning av arkeologerna Lars Jönsson och Ulrika Wallebom. Till sin hjälp hade de bl.a. amatörarkeologer från hela landet.
19 Mälarhusens strandbad
10+
bilder
bilder
Perfekt, vi fick parkering längst fram. Toaletter och stor Infotavla för den som vill ha det. Ljuvliga sanddyner o gott om plats. Lång strand, mer folk på den högra sidan sett ifrån parkeringen vi valde vänster, jättebra vi var supernöjda med dagen. Vi var där ca 4,5 timme.
Vi försöker hålla den här listan väldigt uppdaterad. Den ändrades senast i augusti 2024. Du kan hjälpa till att göra listan bättre, tex genom att tipsa oss om ett ställe som borde vara med. Klicka här för att kontakta oss. Tack!